Rapport

ingevoerd op 20-10-2014



 
Op donderdag 6 november krijgen de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 hun rapport mee.
In dit rapport wordt een zo nauwkeurig mogelijk beeld geschetst van de ontwikkeling van uw kind. Per vakgebied worden de vorderingen van uw kind beschreven.

De Vaart geeft twee rapporten uit voor de kinderen in groep 2:  in februari en juni/juli.
Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 drie rapporten: in november, februari en juni/juli.

Wij hanteren hierbij de scores:
O = onvoldoende, M = matig, V = voldoende, RV = ruimvoldoende en G = goed.

We maken op school gebruik van landelijk genormeerde CITO toetsen. De scores A,B,C,D of E geven aan hoe de prestaties van uw kind zijn in vergelijking met alle kinderen van Nederland. A= goed tot zeer goed, B = voldoende tot ruim voldoende, C = matig tot voldoende, D = onvoldoende tot zwak, E = zwak tot zeer zwak.
In november zijn er geen nieuwe CITO uitslagen te vermelden. In juni hebben de leerlingen hun laatste genormeerde CITO-toets gehad. Voor de beoordeling van het novemberrapport maken de leerkrachten gebruik van de toetsen die bij de lesmethode van de verschillende vakken horen.
Indien onderdelen niet beoordeeld zijn, zijn deze (nog) niet van toepassing op uw kind. Er is ruimte voor opmerkingen, deze gaan meer over het ontwikkelingsproces dan over de resultaten.

Een week nadat u dit rapport heeft ontvangen is er gelegenheid om de leerkracht van uw kind te spreken. Dit is op donderdag 13 november mogelijk.
Op beide locaties hangen vanaf donderdag 6 november de intekenlijsten, waarop u uw naam kunt noteren bij de betreffende leerkracht.
Op de lijsten kunt u intekenen voor 13 november, mocht u die dag niet kunnen dan kunt u een afspraak met de betreffende leerkracht maken voor dinsdagmiddag 11 november.

De groepen 1 en 2 hebben geen rapport in november, er is echter wel gelegenheid om de leerkracht van uw kind te spreken.
Voor de leerlingen van groep 8 krijgt u een aparte uitnodiging om het schooladvies en de NIO te bespreken.
Met het rapport en het gesprek op de spreekavond hopen wij u een goed inzicht te geven over de ontwikkeling van uw kind.