Goede doelen

ingevoerd op 20-10-2014

Goede doelen.

De oudervereniging kiest elk jaar een goed doel. Dit jaar loopt er een actie van 24 november tot 15 december.

Bij armoede denken we vaak aan Derde Wereldlanden. Ook veel Nederlanders leven onder de armoedegrens. Er zijn veel mensen die van voor voedsel en kleding afhankelijk van de hulp van anderen.
Daarom wil de oudervereniging deze winter aansluiten bij het project van de kledingbank Heerhugowaard en bij de voedselbank. Juist in deze tijd is hulp dichtbij ook erg belangrijk.
De kledingbank zet in op nieuw ondergoed en sokken voor kinderen die gebruik maken van de kledingbank. Ondergoed en sokken maken deel uit van het pakket wat mensen kunnen krijgen.
Daarvoor wil de kledingbank graag nieuwe spullen. Men heeft bij de kledingbank structureel tekort aan nieuw ondergoed en nieuwe sokken. Men wil graag iedereen nieuw ondergoed geven! Ondergoed en sokken hoeven niet te duur te zijn je kunt dit immers kopen bij de textieldiscounters zoals Zeeman, Wibra.
Ook voeding voor de voedselbank wil de oudervereniging spullen inzamelen. Dat noemen we blikjes inzamelen. Uiteraard bedoelen we met blikjes ook andere houdbare producten zoals pasta, rijst enz.


Vanaf maandag 24 november zal er in de aula op bakboord ( en eventueel in tafeltje in de kleuterhal) en de hal op stuurboord een tafel staan met een krat van de voedselbank en een mand of krat van de kledingbank. Met informatie of een herkenbare uitnodiging.
Hierin kunnen kinderen nieuw ondergoed of nieuwe sokken doen. In de andere krat kan men blikjes of andere houdbare voeding doen.
De actie zal duren tot 15 december. Dan zal alles naar de beide organisaties gebracht worden.
We hopen dat iedereen die iets kan bijdragen dit zal doen, het is echter geen verplichting.