Pasen

ingevoerd op 19-03-2018

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van Kindcentrum De Vaart,

De komende tijd staat in het teken/voorbereiding naar Pasen, met als thema: een lichtpunt zijn!

Op vrijdag 23 maart vindt de palmpasenviering plaats; waarin de kinderen vertellen wie zij gaan verrassen met een palmpasenstok.

Palmpasen is het weekend voor Pasen, waar het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem wordt verteld. Hij wordt feestelijk ingehaald met palmtakken.

Een christelijke traditie is om een ziek of eenzaam persoon met Palmpasen te verrassen of op te vrolijken met een versierde Palmpasenstok (slingers, lekkere en gezonde etenswaren/traktaties, gedicht/vers).

Op De Vaart willen wij dit ook doen. In iedere groep worden voor de viering twee palmpasenstokken gemaakt. Het zou fijn zijn als u de kinderen iets passends voor de stok mee zou willen geven. Graag vanaf maandag 19 maart iets (paaseitjes,doosje rozijnen, theezakje enz.) meegeven aan de kinderen. De palmpasenstok wordt aan iemand gegeven, die een oppepper verdient.

Op woensdag 28 maart vieren wij Pasen op school met een Paasviering gevolgd door een paaslunch.

Ook dit jaar willen wij de paaslunch op een feestelijke manier door uw kind laten verzorgen.

Ieder kind vult in de week, voorafgaand aan de paasviering, een “keuzemenu” in. Daarna krijgt ieder kind het keuzemenublad van een klasgenoot mee naar huis en verzorgt zo een smakelijke paaslunch voor een klasgenoot. Deze wordt mooi verpakt in een doos of mand. De feestelijke paaslunch dozen of manden worden woensdag 28 maart om 8.20 uur, door uw kind, in de eigen klas gebracht.

Als u geen idee heeft hoe uw kind een mooi versierde doos/mand kan maken, even googlen.

Elk kind wil graag zo’n mooi versierde doos met een lekkere lunch. Doe er a.u.b geen cadeautjes of snoep in!!!! Het gaat om het eten. Zou u de boterhammen/bolletjes in vershoudfolie willen verpakken of in een plastic zakje willen doen, zodat het brood niet uitgedroogd is om 12.00 uur?

Wij starten om 8.30 uur in de eigen klas, waarna wij om ongeveer 11.00 uur de paasviering zullen hebben. Vanwege ruimtegebrek kunt u er jammer genoeg niet bij zijn.

Na de viering gaan de kinderen naar hun eigen klas om daar te smikkelen en te genieten van de meegebrachte, verzorgde paaslunch.

De ouderraad zorgt voor het drinken, bekers en servetten bij de lunch.

Het paasweekend begint, voor uw kind, op donderdagmiddag 29 maart om 12.00 uur t/m maandag 2 april.

 

We wensen jullie allemaal fijne Paasdagen!

Team van Kindcentrum De Vaart