Start nieuw schooljaar

ingevoerd op 03-09-2018

Beste ouders/verzorgers,

We zijn weer met enthousiasme begonnen aan het nieuwe schooljaar.

Er staan mooie leerzame dingen voor de kinderen klaar. Aangeschaft, georganiseerd en voorbereid.

 

Wist u dat:

 

>Dat ze bij de opvang een hele leuke vakantieperiode hebben gehad met veel buitenspelen in de tuin en leuke activiteiten.

>Er zijn weer nieuwe baby’s bij de kinderopvang De Matroosjes.

>We hebben vanaf vandaag, maandag 3 september, per drie leerlingen een tablet-chromebook waarop gewerkt kan worden in de groepen 3 t/m 8.

>In het komend schooljaar zullen we de kinderen nog meer een eigen rol geven bij het leren van elke dag. In de klassen zullen leerkrachten bijvoorbeeld samen met kinderen succescriteria gaan opstellen rondom werkwijzen en verwachtingen ten aanzien van leren. We hopen dat uw kind daar binnenkort thuis zelf over kan vertellen.

>De peutergroep heeft een nieuwe juf op de maandag en donderdag, ze heet Hilal.

>We hebben vanaf schoolweek 2 opgeleide mediatoren bij het buitenspelen. Deze leerlingen hebben voor de zomervakantie een korte cursus gevolgd en zullen bij onenigheden bij het buitenspelen in gesprek gaan en ondersteunen bij conflicten.

>De leerkrachten van de groepen 1-2 hebben vorige week een studiebijeenkomst gehad over ’spelend leren’ in de 1-2 en het werken met leerlijnen ’. Spelen en leren waren natuurlijk altijd al belangrijk in de groepen 1-2. De leerdoelen werden voorheen meer vanuit de lesstof bepaald, ook bij de kleuters. Nu zijn de kinderen zelf en hun eigen ontwikkeling het uitgangspunt. Vanuit dat uitgangspunt worden de doelen gesteld. De lokalen zijn anders ingericht. Er is meer ruimte voor spel en ontdekkend leren gemaakt.

>Groep 3 heeft het eerste halfjaar extra ondersteuning. In de ochtend zijn juf Emmy en juf Marijke Mol beschikbaar voor de groep 3.

>De groepen 4, 4-5 en 5 werken aan de lesdoelen van het eigen leerjaar én zullen op bepaalde momenten van de week groepsdoorbrekend werken.

>De bovenbouwgroepen 6-7-8 hebben ook regelmatig overleg over de lesstof en het afstemmen van het leren in de bovenbouw. De kinderen van de groepen 7 en 8 zijn regelmatig bij elkaar in de klas te vinden, omdat de kinderen dan op eigen niveau uitleg en begeleiding krijgen.

>Juf Emmy en juf Marijke samen een groep 7 hebben, maar ook andere taken zullen uitvoeren. Ze zullen de ondersteuning in groep 3 doen en komen in de middag in diverse groepen. Zie volgende punt.

>Alle scholen hebben ’werkdrukgelden’ ontvangen. Samen met het team is er een plan opgesteld met werkdrukverlagende maatregelen. Het betekent o.a. dat leerkrachten zo nu en dan worden vrij geroosterd onder lestijd. Een andere collega van het team neemt de groep dan over. Dat zullen met name Emmy en Marijke zijn.

>Alle kinderen krijgen dinsdag 4 september een appel in een appelnetje van Blosse.

>Per gezin is er een Vaartkalender, die dinsdag 4 september mee naar huis gaat met daarin alle activiteiten en bijzonderheden van het huidige schooljaar en praktische informatie over De Vaart.

 

>Voor morgen hebben we een speciale verrassing voor de groepen 3 t/m 8!

 

 

 

 

Start-nieuw-schooljaar Start-nieuw-schooljaar