Waar zijn we mee bezig?

Blog Adrie Groot

’1000 Euro als je bij ons komt werken’. ’Auto van de zaak’. ’Meteen vaste aanstelling’. De aanbiedingen vliegen je om de oren. Klinkt aantrekkelijk, maar werkt het?

Het blijft toch een bijzondere ontwikkeling in het licht van de onderwijsverandering die wordt ingezet. Veel scholen en besturen lijken zich in te zetten voor modern onderwijs. Niet meer instrumenteel, methodegebonden en binnen een leerstofjaarklassensysteem, maar meer eigenaarschap en regie bij kinderen en volwassenen.

Maar nu wordt het even spannend en vallen velen terug op de oude Pavlov methoden. Hoezo inzetten op eigen motivatie als je nu studenten en leerkrachten opeens weer probeert te ‘paaien’ met cadeautjes?

De Kracht van Blosse, die we elke dag, met vallen en opstaan, willen laten zien binnen onze kindcentra is dat we maximaal inzetten op eigen verantwoordelijkheid en intrinsieke motivatie. We gaan op zoek naar de ‘twinkeling in je ogen’ en ondersteunen je vervolgens maximaal met een rijk leef-, leer- en werkklimaat.

Al vele jaren beschikt Blosse, zowel bij opvang als onderwijs, over professionele praktijkopleiders. Die zelf op de werkvloer hebben gestaan of zelfs nog deels staan. En zoals onze pedagogische medewerkers en leerkrachten kinderen faciliteren in hun eigen ontwikkelingsproces faciliteren we met de praktijkopleiders en meer dan 80 mentoren onze studenten, stagiaires en medewerkers om ook voor hen die krachtige leef-, leer- en werkomgeving te realiseren. Vanuit deze gedachte hebben we de schotten tussen opvang en onderwijs al weggehaald. Voor kinderen, maar ook voor onze medewerkers. Er zijn immers heel veel mogelijkheden om binnen dezelfde organisatie je verder te ontwikkelen naar andere werkzaamheden. De functiedifferentiatie binnen Blosse Opvang en Onderwijs is niet alleen heel groot, maar ook gemakkelijk bereikbaar voor onze medewerkers.

“Je mag zijn wie je bent en wilt worden” is ons motto en met een professionele leef-, leer- en werkomgeving wordt dat zowel bij opvang als onderwijs binnen Blosse maximaal mogelijk gemaakt.

Ga je voor cadeautjes dan wensen we je veel succes. Kies je echter voor je zelf, een optimaal ontwikkelingsklimaat waar je betekenisvol kan zijn voor kinderen en je collega’s en in staat wordt gesteld om het beste uit jezelf te halen dan ben je van harte welkom bij Blosse. Wij werken aan de samenleving van morgen. Samen, met lef en passie en binnen een inspirerende omgeving.

Adrie Groot

College van Bestuur Blosse 

auto cadeau auto cadeau
groei groei
samen zijn we blosse samen zijn we blosse