Verslag wedstrijd zwemkanjers De Vaart 16 maart

ingevoerd op 21-03-2019

Zaterdag 16 maart was dan eindelijk de zwemwedstrijd en wij heten groepje: De Vaart 1. Ons groepje bestaat uit een stel fanatieke en sportieve kinderen: Chimène, Asli, Tamara, Apisha, Diwa, Mara en Jax en ze stonden te trappelen om te beginnen. 


Allereerst gaan de scholen tegen elkaar een estafette doen. Met volle moed gaat Mara als eerste van start in de 25 meter vrije slag, de kinderen moedigen elkaar allemaal aan en staan te roepen langs de kant. Wat een super team! Als laatste eindigt Apisha en maakt nog een eindsprint. Wat zwommen ze allemaal goed zeg! 

Daarna moesten alle bovenbouw kinderen tegen elkaar de 50 meter vrije slag. Asli wist als 3e te eindigen en Chimène later zelfs als 2e!

Vervolgens was het de beurt aan de middenbouw, zij moesten de 25 meter vrije slag. Apisha werd 2e en Tamara 3e. Je leest het al.... een super team dus. 

Nu is de onderbouw aan de beurt met de 25 meter vrije slag. Jax weet nog nipt 5e te worden, nadat hij eenmaal snapt dat hij eerst de kant moet aantikken en Mara wordt 3e. Zo knap van deze zwemkanjers uit groep 3. 

De bovenbouw mag nog een keer. Nu de 50m rugslag. Omdat Diwa bij ons als reserve staat en wij haar ook een zwemronde gunnen mag zij van Chimène in haar plaats. (Chimène was sowieso erg behulpzaam! Wat een fijne meid!!) Diwa werd 6e en Asli eindigde als 2e! 

De middenbouw mag de 25m rugslag doen. Apisha wordt 3e en Tamara 5e.

Dan nog de onderbouw met de 25m rugslag. Jax wordt 3e en Mara 5e. 

Als kers op de taart mogen de kinderen nog een leuke estafette met obstakels doen. Mara en Jax doen deze samen zodat Diwa ook gezellig mee kan doen. Deze ronde was niet meer voor punten, maar puur voor de lol. 

Al met al was het reuze gezellig. Ik had een ontzettend leuk groepje met lieve kinderen die elkaar hielpen en aanmoedigden. Ik ben zeer trots op deze kinderen. Fijn dat ik jullie begeleider mocht zijn. 

 

Linda Kolkman

schoolzwemmen schoolzwemmen