Paas informatie: Paasgift en Paas lunch 19 april

ingevoerd op 04-04-2019

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van  Kindcentrum De Vaart, 

De komende tijd staat in het teken van Pasen. 

Naar aanleiding van een voorstel vanuit onze Kinderraad, hebben we dit jaar op De Vaart voor het eerst géén palmpaasstokken, maar maken we een paasgift voor mensen in onze buurt. We vragen of alle kinderen 3 paaseitjes en een theezakje mee naar school willen nemen. In de klas pakken de kinderen hun gift mooi in en schrijven een Paaswens op een kaartje. Elke klas krijgt een eigen straat uit de buurt van school toegewezen waar we de zakjes in de week voor Pasen uitdelen. 

Op vrijdag 19 april vieren wij Pasen op school met een Paasviering gevolgd door een paaslunch. Op verzoek van de Kinderraad wordt tijdens de viering het Lijdensverhaal verteld. 

Ook dit jaar willen wij de paaslunch op een feestelijke manier door uw kind laten verzorgen. Ieder kind vult in de week, voorafgaand aan de paasviering een keuzemenu in. Daarna krijgt ieder kind het keuzemenublad van een klasgenoot mee naar huis en verzorgt zo een smakelijke paaslunch voor een ander, welke mooi verpakt wordt in een doos of mand. De feestelijke paaslunch dozen of manden worden vrijdag 19 april om 8.20 uur door uw kind in de eigen klas gebracht.  

Als u geen idee heeft hoe uw kind een mooi versierde doos/mand kan maken, even googelen. Elk kind wil graag zo’n mooi versierde doos met een lekkere lunch. Doe er a.u.b. geen cadeautjes of snoep in!! Het gaat om het eten. Zou u de boterhammen/bolletjes in vershoudfolie willen verpakken of in een plastic zakje willen doen, zodat het brood niet uitgedroogd is om 12.00 uur? 

Na de viering gaan de kinderen, naar hun eigen klas, om daar te genieten van de meegebrachte, verzorgde paaslunch.  

De ouderraad zorgt voor het drinken, bekers en servetten bij de lunch. 

 

We wensen jullie allemaal fijne Paasdagen! 

Team van Kindcentrum De Vaart 

paasei paasei