Vaartraad van start

Bij de start van het nieuwe schooljaar zal de Vaartraad een feit zijn. Op de eerste vergadering zullen de reglementen ondertekend worden. De volgende stap in het verder vormgeven van de samenwerking en afstemming binnen ons kindcentrum. In de Vaartraad zitten 4 ouders (2 met kinderen in de opvang en 2 met kinderen in het onderwijs) en 4 teamleden (uit opvang en onderwijs).

De Vaartraad is een samenvoeging van de medezeggenschapsraad onderwijs  en de oudercommissie van de opvang. Dus in plaats van in twee aparte commissies praten we samen over alle zaken van De Vaart. Zoals de schoolgids, formatie en schoolplan, beleidstukken vanuit de opvang, de GGD inspectie. En alle voorkomende zaken die binnen het kindcentrum spelen.

De Vaartraad voldoet aan de wet primair onderwijs en wet kinderopvang en de reglementen zijn juridisch getoetst. De officiële MR en OC heeft zijn bevoegdheden gedelegeerd aan de Vaartraad.

We zijn blij dat we deze stap hebben kunnen maken, want of je nu 2 of 8 jaar bent, we willen allemaal hetzelfde voor de kinderen binnen De Vaart. Een fijne plek, waar we samen leren en groeien!

De leden van de nieuwe Vaartraad zijn vanaf schooljaar 2019/2020

Maartje Bakker (ouder onderwijs)           Voorzitter

Kim van Duivenbode (ouder opvang)

Marjoleine Eenhoorn (ouder opvang en onderwijs)

Martine de Vries (ouder onderwijs)

Marijke Mol (teamlid)                  Secretaris

Miranda Seton (teamlid)

Roos Spruijt (teamlid)                   Notulist

Marja de Bruijn (teamlid)