Vertrouwen op De Vaart

Beste ouders,

Afgelopen vrijdag ben ik in de klassen van stuurboord afgegaan om mij voor te stellen als vertrouwenspersoon van De Vaart. Als vertrouwenspersoon kan een kind zijn of haar probleem aan mij vertellen.  Samen met het kind zal ik het proberen op te lossen. Hierbij zal ik het vertrouwen van het kind niet beschamen en alle stappen samen met het kind overleggen.

Mijn boodschap aan de kinderen was;

Soms overkomen je hele vervelende dingen of gaat iets helemaal mis. Je hebt langdurig ruzie met iemand op school of thuis. Je wordt vaak gepest of er gebeuren andere dingen waar je boos of verdrietig van wordt. Je wilt dat het stopt, maar je wilt het ook geheim houden;

Je kan verschillende dingen doen:

- Je denkt er maar steeds aan hoe je dit kunt oplossen;
- Je kunt erover praten met je ouders, een goede vriend of vriendin;
- Je kunt naar je eigen juf of meester gaan, die zal altijd proberen jouw te helpen;
- Op school hebben we ook een antipest brievenbus en mediators;
- Ook kun je bellen met de Kindertelefoon 0800-0432 (kindertelefoon.nl)

Soms werkt dat niet of wil je dat niet. Dan kun je op school altijd bij juf Jenny terecht want zij is vertrouwenspersoon voor iedereen. Zij wil naar je luisteren en samen met jou naar een oplossing zoeken. Je mag altijd naar haar toekomen. Juf Jenny werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is en dat alles goed met je gaat maar als je wilt komen praten ben je altijd welkom!

Vriendelijke groet juf Jenny

thWB0MZ05B thWB0MZ05B