Toestemming foto's en video's AVG

Beste ouder(s) verzorger(s),

Op ons kindcentrum laten wij u met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, waaronder evenementen, schoolreisjes en lessen. Bij bijzondere gelegenheden, zoals de schoolvoetbal, worden deze foto’s ook gebruikt voor een bericht in de lokale krant. Ook uw zoon/dochter kan op deze foto’s (en soms in video’s) te zien zijn.

Voor het maken en publiceren van foto’s en video’s gelden wettelijke bepalingen. Voor het gebruik van foto’s en andere persoonsgegevens op internet geldt bovendien de Wet bescherming persoonsgegevens.

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor kinderen schade kunnen ondervinden. Kinderen worden niet frontaal van dichtbij afgebeeld ook worden er nooit namen met foto’s of video’s gecombineerd.

Afgelopen schooljaar hebben wij uw toestemming gevraagd voor het gebruik van foto’s en video’s van uw zoon/dochter. Het is immers mogelijk dat u niet wilt dat foto’s van uw kind op internet verschijnen. Deze toestemming geldt voor de hele schoolperiode van uw kind.

Wanneer u dit wilt wijzigen, kunt u dat per mail (directie.devaart@blosse.nl) aan ons doorgeven. Mocht u het AVG formulier eerder niet hebben ingevuld, in de bijlage staat dit formulier en kan worden ingeleverd op school.

 

Met vriendelijke groeten,

Directie de Vaart

AVG AVG