Kanjertraining

De Kanjertraining leert kinderen respectvol met zichzelf, elkaar en ons Kindcentrum om te gaan. Van ouders en medewerkers wordt verwacht dat zij - als zich problemen voordoen - oplossingen zoeken waar iedereen wat aan heeft en dat zij niet handelen uit irritatie, angst of onverschilligheid. Om kinderen hierbij te ondersteunen wordt in alle klassen, elke week, 45 minuten aan de Kanjertraining besteed.

Mediatiors

Voor het derde jaar heeft ons Kindcentrum Mediators, zij helpen op het schoolplein kinderen bij het oplossen van conflicten. Dit gebeurt met behulp van een goed Stappenplan. Mediators zijn herkenbaar aan hun blauwe hesjes met de Kanjertijger. Een Mediator kiest niet voor de een of de ander, kan goed luisteren, heeft respect voor de kinderen die bij hem/haar zitten en helpt kinderen om naar elkaar te luisteren en samen een oplossing te vinden. Een belangrijke taak is om erachter te komen hoe kinderen zich voelen en denken.

 

Mediators, Asli en Kimico aan het woord:

Wij komen uit groep 7 & 8 en vallen tijdens het buiten spelen goed op door onze blauwe hesjes. Bemiddeling kan alleen als er 2 of 3 kinderen ruzie hebben, niet meer want dan is de ruzie te groot. De kinderen moeten wel onze hulp willen. Er zijn dit schooljaar 12 Mediators, elke pauze lopen er 2 Mediators over het plein. Wij doen het graag omdat we vinden dat ruzies opgelost moeten worden, als ons dat weer gelukt is zijn de kinderen blij en wij ook. 

 

 

Kanjertraining Kanjertraining