Het leven wordt steeds duurder – welke steun/hulp is er?

Beste ouders/verzorgers,

Het leven in Nederland wordt steeds maar duurder. Denk bijvoorbeeld aan de stijgende prijzen in de supermarkt en de stijgende energieprijzen. Voor veel gezinnen is rondkomen een uitdaging. Ook in de wijk waar ons kindcentrum staat, blijkt uit cijfers van de gemeente. 

Wij hebben zorg voor onze leerlingen, maar ook zorg voor gezinnen thuis. Wij gunnen elk kind meedoen aan sport- of cultuuractiviteiten, zwemles en een mooie fiets. Daarom informeren wij u vrijblijvend in dit bericht op welke manier u eventuele hulp of steun kunt krijgen.

U bent altijd welkom om te informeren bij de leerkracht of directie naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag!

Namens het team van De Vaart,

De directie

 

> HUYGENSPAS
De Huygenpas is een kortingspas voor inwoners van de gemeente Dijk en Waard met een laag inkomen. Elk gezinslid vanaf 12 jaar ontvangt een eigen pas. Het tegoed voor kinderen van 4 t/m 11 jaar wordt bijgeschreven op de pas van de ouder. Op de pas is bijvoorbeeld ook een bedrag gereserveerd voor de ouderbijdrage voor scholen.

Wat staat er op de pas?
Een tegoed (digitaal bedrag) om uit te geven bij o.a. musea, verenigingen, ouderbijdrage school en de bioscoop. Hoeveel dit tegoed is hangt af van de leeftijd:
€ 150,- voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar.
€ 300,- voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar.
Een Huygenspas aanvragen kan via: https://www.haltewerk.nl/huygenpas (https://www.haltewerk.nl/huygenpas)

 

> JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR
De gemeente Dijk en Waard is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland. Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen uit gezinnen met weinig inkomen de deelname aan sport of cultuur. Via het Jeugdfonds kan het volgende worden aangevraagd:

Sport of cultuur
Voor het lidmaatschap van een sportclub (bijvoorbeeld voetbal, atletiek, volleybal, hockey, handbal, judo, karate, etc.) kan maximaal €225,- per jaar worden vergoed.
Voor de deelname aan cultuur, bijvoorbeeld muzieklessen of een toneelclub, kan maximaal € 425,- worden aangevraagd.
Naast het lidmaatschap is er ook een vergoeding mogelijk voor bijvoorbeeld sportkleding.  

Zwemles
Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur is het mogelijk voor kinderen uit gezinnen met weinig inkomen om hun zwemdiploma-A te halen. Hier is momenteel extra geld voor vrijgemaakt!

Fiets
In samenwerking met de ANWB en Stichting ’t Boetje kan via het Jeugdfonds Sport & Cultuur ook een fiets voor kinderen worden aangevraagd.

Aanvragen
U kunt als ouder niet zelf een bijdrage voor uw kind aanvragen. Een bijdrage vraagt u aan op de school van uw kind. Contactpersonen op De Vaart zijn Emmy Montijn (leerkracht groep 8) en Kevin Kooij (directeur).
Kom langs, dan bekijken we samen met u de mogelijkheden!
 

> SCHULDHULPMAATJE
Kom je elke maand niet uit met je geld? Heb je opeens minder te besteden? Heb je schulden of dreigen er schulden?
Schuldhulpmaatje biedt gratis hulp bij geldzorgen en schulden voor inwoners van Dijk & Waard. Bel: 06-11680700 of ga naar www.schuldhulpmaatjedijkenwaard.nl  (http://www.schuldhulpmaatjedijkenwaard.nl )

parentcontribution parentcontribution