Kinderboekenweek op De Vaart!

Dinsdag 4 oktober start bij ons op school de Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Gi-Ga-Groen, een thema over de natuur en het milieu. We openen de Kinderboekenweek dit jaar met een mini-musical verzorgd door de kinderen uit groep 7 en 8. Ook zingen en dansen we met z’n allen weer op het kinderboekenweeklied van kinderen voor kinderen (klik op de link voor het filmpje)

We werken schoolbreed aan dit thema met ons nieuwe wereldoriënterende methode Faqta. De groepen werken aan:

Groep 1 / 2: Herfst, seizoenen, bomen, natuur

Groep 3: De boom

Groep 4: Zwerfafval & onderweg

Groep 5 en 6: Duurzame voeding & groene energie

Groep 7: Dieren en hun leefomgeving

Groep 8: Plastic soep

We sluiten de Kinderboekenweek af met een boekenmarkt op 14 oktober waarbij de kinderen boeken met elkaar mogen ruilen. We ruilen de boeken in het kader van duurzaamheid en recycling. De boekenruilmarkt start om kwart voor 2 en van 2 uur tot half 3 mogen ook ouders en andere belangstellenden aansluiten en komen ruilen. Meer informatie over het hoe en wat rondom de boekenruilmarkt hoort u nog van ons.

Wilt u of uw kind graag een boek kopen? Ook dit jaar heeft de Bruna weer de Spaaractie voor de schoolbieb en natuurlijk doen wij ook dit jaar weer graag mee! Koopt u in de Kinderboekenweek een kinderboek bij de Bruna? Lever deze bon dan op school bij de leerkracht in. De Vaart mag dan voor 20% van het totaalbedrag van alle bonnen, kinderboeken uitzoeken in de Bruna-winkel voor onze schoolbibliotheek!

Tenslotte nog een leuke tip: leuke activiteiten bij de openbare bibliotheek: www.bknw.nl/kinderboekenweek 

Veel leesplezier!

Team De Vaart

kinderboekenweek kinderboekenweek
brunakbw brunakbw