Complimenten van onderwijsinspectie voor onderwijskwaliteit op De Vaart

Dinsdag 23 mei hebben wij de onderwijsinspectie op bezoek gehad, als onderdeel van een inspectie van onze stichting Blosse. Twee inspecteurs hebben zich ingelezen in beleidsdocumenten van De Vaart, zijn op lesbezoek gegaan in groep 4, 6, 7 en 8, en zijn in gesprek gegaan met de directie en de intern begeleider over de kwaliteit van de basisvaardigheden rekenen en taal. 

We hebben mooie complimenten mogen ontvangen over de kwaliteit van de lessen. Ze zagen leerkrachten die duidelijke instructies gaven, met goed zicht op wat kinderen nodig hebben. De leerkrachten hadden een actieve houding en waren heel betrokken bij de kinderen. 
Ook kregen wij complimenten voor de brede zorg en ondersteuning die wij kinderen bieden. Niet alleen op papier staat dat wij een heel inclusief kindcentrum zijn, maar dit zagen zij ook terug in de praktijk. ’Inclusie was in alles zichtbaar en voelbaar’, aldus de inspectie. Ze gaven ons de tip om veel meer naar buiten te treden met ons mooie verhaal, als voorbeeld voor andere scholen. Een mooier compliment kun je niet krijgen!

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten. Onze resultaten zijn goed, wij halen de landelijke norm en gestelde ambities. De inspectie gaf ons terug dat wij nog wat ambitieuzere doelen mogen stellen, hier is ruimte voor groei, juist omdat de resultaten goed zijn. Burgerschapsonderwijs verdient ook nog wat aandacht. In de praktijk geven wij hier al veel invulling aan, alleen staat het nog niet goed op papier. Hier gaan we mee aan de slag. 

Met een goed gevoel en met gepaste trots kijken wij terug op het inspectiebezoek.

Het team van De Vaart

pride pride