Nieuwbouw voor Kindcentrum De Vaart!

Het is definitief: Wij krijgen een nieuw gebouw!

De gemeenteraad heeft eind 2022 de begroting voor de komende jaren vastgesteld en hierin is onze nieuwbouw opgenomen. In 2023 zijn de voorbereidingen gestart en wij hebben inmiddels al een aantal keer met de gemeente om tafel gezeten. In deze gesprekken ging het vooral over de locatie, planontwikkeling en vaststellen van voorzieningen. 

Wat is er al bekend?
Nu zitten wij nog verdeeld over twee gebouwen, straks komt alles samen in één nieuw gebouw. Het gebouw zal twee bouwlagen bevatten en wordt gebouwd op de kavel van locatie Stuurboord. Op de kavel van Bakboord staat in de toekomst woningbouw gepland. Naast onderwijs en opvang zal het gebouw ook een wijkfunctie krijgen, in de vorm van een ruimte voor ontmoeting en een aantal sociale voorzieningen. Daarbij komt er ook een nieuwe sportvoorziening in het gebouw. Er komt tenminste één nieuwe gymzaal, maar mogelijk ook twee. Tijdens de bouw zal de midden- en bovenbouw naar tijdelijke huisvesting moeten verhuizen. Over de plek zijn wij nog met de gemeente in gesprek. Komend schooljaar zullen wij sowieso nog gewoon gebruik kunnen maken van onze huidige locatie. 

Het vervolg
De wenselijke grootte van het gebouw (in m2) is door de gebruikers vastgesteld, dit wordt nu ingebracht in de gemeenteraad ter besluitvorming. Ook wordt er een aanvraag gedaan voor een voorbereidingskrediet, zodat wij opzoek kunnen naar een architect en met het programma van eisen aan de slag kunnen. Na de zomervakantie staat het volgende gesprek met de gemeente gepland. 

6334249f5b62abf07174d132_ 6334249f5b62abf07174d132_