Talentenkaart mee

Vrijdag 7 juli krijgen alle kinderen uit groep 2 t/m 8 hun talentenkaart mee. De talentenkaart is nieuw vanaf dit schooljaar. Daarom delen wij nogmaals de visie hierachter met u. 

Onze visie
Op De Vaart kijken wij naar de individuele groei/ontwikkeling van een kind. Hier passen wij ook onze lessen op af. Wij zetten een kind niet af tegen het landelijk gemiddelde, maar kijken naar het individu: Waar stond je, en waar sta je nu en welke groei heb je dan gemaakt? Daarom zijn wij bijvoorbeeld ook overgestapt op de IEP-toetsen i.p.v. Cito.

Talentenkaart
De Talentenkaart is de vervanger van wat voorheen het rapport heette. De talentenkaart is beschrijvend, niet oordelend, en bevat feedback die het leren zou moeten stimuleren. Het is overzichtelijk op één A4-tje. Bij de Talentenkaart zit ook de uitdraai van de resultaten van de IEP-toetsen (groep 3 t/m 8). Deze tabellen geven een goed beeld van de ontwikkeling bij rekenen en taal en geven inzicht in vaardigheden als leeraanpak, sociaal-emotionele ontwikkeling en creatief vermogen.  

Tienminutengesprekken
Aan het einde van het schooljaar zijn er geen tienminutengesprekken. Wanneer u vragen heeft over de talentenkaart of over de ontwikkeling van uw kind vragen wij u om zelf contact op te nemen met de leerkracht. 

Namens het team van De Vaart,

De directie

update update