De Vaart op expeditie naar Graz (Oostenrijk)

Komende week (4-8 maart) reizen vijf collega’s* uit ons team af naar Oostenrijk voor een studiereis:
Meester Gerard – vanuit de onderbouw
Meester Ferdinand – vanuit het ondersteuningsteam
Juf Anita – vanuit de onderbouw
Juf Miranda - vanuit de opvang
Juf Marja - vanuit de opvang

Tijdens deze reis zullen zij inspiratie gaan opdoen bij verschillende kindcentra en een pedagogische academie, passend bij de ontwikkelingen van De Vaart. 

Van De Vaart willen wij een steeds inclusiever wordend kindcentrum maken. Dit betekent dat wij alle kinderen maximale ontwikkelkansen en ondersteuning willen bieden, zodat zij thuisnabij (in de wijk) naar school/opvang kunnen blijven gaan. Stap voor stap zijn wij bezig met deze ontwikkeling.

Vorig schooljaar hebben collega’s inspiratie opgedaan in Finland op het gebied van inclusie. Dit jaar gaan collega’s naar Oostenrijk. De regio Steiermark met als hoofdstad Graz heeft al sinds 1985 een voortrekkersrol in de beweging naar inclusief onderwijs. Een inclusieve samenleving waarbij het onderwijs geen onderscheid maakt in geloof, afkomst of beperking. Ongeveer 85% van de leerlingen die meer zorg nodig hebben, is dan ook geïntegreerd in regulier onderwijs.

We hopen daar mooie voorbeelden te zien die we mee kunnen nemen in onze verdere ontwikkelingen op het gebied van inclusie. 

Wij wensen onze collega’s een inspiratievolle reis toe!

Namens het team van De Vaart,
De directie

 

* Voor alle collega’s is passende vervanging gevonden. Zij zullen dit persoonlijk communiceren naar de ouders van de betreffende groep. 

ontwikkeling-training-advies-studiereizen-oostenrijk ontwikkeling-training-advies-studiereizen-oostenrijk