Nieuw: Portfoliomap voor kinderen!

Samen groeien op De Vaart

Aanstaande maandag krijgen alle kinderen uit groep 2 t/m 8 hun Talentenkaart mee. De Talentenkaart zit in de nieuwe portfoliomap die wij met het team hebben ontwikkeld. 

Inhoud en uitleg Portfoliomap
De portfoliomap is bedoeld om de ontwikkeling van een kind zichtbaar te maken. Het bevat een verzameling bewijzen van de ontwikkeling van uw kind van groep 1 t/m 8. Op De Vaart betrekken wij kinderen bij hun ontwikkeling. De bewijzen zijn daarom niet alleen van de leerkracht, maar ook van het kind zelf: samen groeien! 

Onze visie
Op De Vaart kijken wij naar de individuele groei/ontwikkeling van een kind. Wij zetten een kind niet af tegen het landelijk gemiddelde, maar kijken naar het individu: Waar stond je, waar sta je nu en welke groei heb je dan gemaakt?
Wij geven geen cijfers, maar stimuleren de ontwikkeling van kinderen door feedback te geven.

Wat zit er in het Portfolio?
Hier ben ik trots op!
Een kind mag, 4 keer in het schooljaar, iets toevoegen aan deze map. Iets waar hij/zij trots op is en graag wil bewaren.

Talentenkaart
Kinderen van groep 2 t/m 8 krijgen twee keer per jaar een Talentenkaart. De leerkracht beschrijft op gekozen gebieden de ontwikkeling van het kind.

IEP-leerlingvolgsysteem
Wij volgen de ontwikkeling van kinderen van groep 1 t/m 8 met het IEP-leerlingvolgsysteem. Wij volgen kinderen op cognitief gebied (Nederlands en rekenen), leeraanpak, creatief vermogen en de sociaal emotionele ontwikkeling. Dit samen noemen wij hoofd, hart en handen. Een aantal keer in het schooljaar voegen wij een uitdraai van het volgsysteem toe aan deze map. U vindt een IEP-leeswijzer achter dit blad.

Gesprekken
Een gesprek met een kind en ouder(s) is een belangrijk middel om samen zicht te krijgen op de ontwikkeling van het kind. Tijdens tienminutengesprekken gebruiken wij de inhoud van de portfoliomap. Neem de map dus mee naar het gesprek!

Het onderwijsteam van De Vaart

20240227_140055 20240227_140055